Als mens kunnen wij niet zonder water. Ons lichaam regelt veel met water. Het regelt onze lichaamswarmte, transporteert vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen en voert afvalstoffen af. Het is belangrijk dagelijks voldoende water te drinken: de hoeveelheid is per mens verschillend. Het hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, gezondheidssituatie, de (omgevings)temperatuur, mate van inspanning en voeding. Een mens kan zeker 30 dagen zonder eten, maar houdt het uiterlijk vier dagen zonder water vol.

Water is de perfecte dorstlesser, puur en met 0,0% calorie├źn! Kies voor het beste van eigen bodem: Anl’eau!

A glass of water

Soorten water

U denkt misschien water is water, maar niets is minder waar. We leggen het graag uit.

  • Drinkwater is het water dat uit de kraan komt. Dit water komt van grondwater of oppervlaktewater.  In een drinkwaterproductiestation wordt het grond- of oppervlaktewater gezuiverd en bewerkt tot drinkwater.
  • Bronwater komt alleen uit erkende bronnen, maar mag getransporteerd worden en de samenstelling hoeft niet altijd hetzelfde te zijn.
  • Natuurlijk mineraalwater ontspringt uit een natuurlijke bron. Natuurlijk mineraalwater heeft altijd dezelfde mineralensamenstelling en moet direct aan de bron gebotteld worden.
  • ‘Waterkwaliteit op maat’ noemen we RO water. RO staat voor reverse osmosis. Hiervoor gebruiken we drinkwater dat in opdracht van de klant wordt gedemineraliseerd om er vervolgens weer mineralen aan toe te voegen.