Mineralwaterbron Anl’eau – een kleinschalige bottelarij – bottelt Anl’eau mineraalwater direct aan de bronnen die in het waterwingebied Annen/Breevenen liggen. Anl’eau mineraalwater wordt gewonnen in het stroomdal van de Hunze aan de oostgrens van Drenthe.

Het waterwingebied ‘Annen/Breevenen’ is een voormalig agrarisch gebied dat is omgevormd tot een natuurlandschap. Ook zijn de oude meanders van het riviertje de Hunze weer in ere hersteld en vind je er een overvloed aan flora en fauna.

Annen Breevenen over ons bottelarij Het Hunzedal Drenthe
Natuurlijke bronnen in het Hunzedal

In het beschermde waterwingebied ‘Annen/Breevenen’ zijn twee bronnen geslagen. De putten pompen grondwater op van een diepte van circa 150 meter. Dit grondwater is in de Middeleeuwen als neerslag gevallen op de Hondsrug; in een periode dat mensen nog geen schadelijke stoffen gebruikten. Na een lange reis van circa 1000 jaar door de diepe ondergrond, heeft het langzaam veel mineralen opgenomen. Het water heeft hierdoor een bijzondere goede kwaliteit. Daarnaast wordt er aan Anl’eau mineraalwater niets extra’s toegevoegd zodat het water puur en fris blijft.

Van bron tot fles

Het team van Mineraalwaterbron Anl’eau bestaat uit enthousiaste mensen die hun vak verstaan. Met elkaar zorgen wij ervoor dat iedere fles water die we produceren van de hoogste kwaliteit is. Niet onbelangrijk want ons mineraalwater vindt haar weg in zowel in binnen- als buitenland via verschillende verkoopadressen. Mineraalwaterbron Anl’eau biedt een compleet assortiment natuurlijk mineraalwater. Wij bieden u zelfs de mogelijkheid om Anl’eau mineraalwater als uw eigen merk aan te bieden!

Wij spannen ons voortdurend in op het gebied van kwaliteitsverbetering en -borging. In 2014 zijn onze inspanningen op dit vlak bekroond met de ISO 22000 certificaat. Deze normering toont aan dat wij een dekkend internationaal voedselveiligheid-managementsysteem hebben.